İstanbul Burun Estetiği Fiyatları 2023

İstanbul Burun Estetiği Fiyatları 2023

İstanbul rinoplasti diğer adıyla burun estetiği en fazla uygulanan estetik operasyonlar arasındadır. Rinoplasti doğuştan ya da travmalara bağlı gelişen burundaki şekil bozukluklarını düzeltmek amacıyla yapılır. Bu şekil bozuklukları kişiyi estetik açıdan etkilemesinin yanı sıra bazı durumlarda solunum şikayetlerine de neden olduğu için düzeltilmesi gerekir. Rinoplasti, kişilerin göründüğünden daha farklı bir burun yapısı istemesiyle de yapılan bir ameliyattır. Kişiler rinoplasti sayesinde arzu ettiği burun görünümüne sahip olarak özgüvenli bir hayat sürebilirler.

Rinoplasti Ameliyatında Doktor Seçiminin Önemi

Burun estetiği ameliyatı fonksiyonel ya da estetik nedenlerden dolayı uygulansa da öncelikli hedef burundaki solunum yolunun operasyon sonunda en iyi hale getirilmesidir. Rinoplasti ameliyatı sırasında burnun yeniden şekillendirilmesi, şekil bozukluklarının giderilmesi ya da bir bölümünün şeklinin değiştirilmesi işlemlerinden biri veya birkaçı uygulanabilir.

İstanbul’da rinoplasti uygulaması düşünen kişilerde burun dokularının estetik operasyon için uygun olup olmadığı mutlaka cerrah tarafından yapılacak olan muayene sırasında kontrol edilmelidir. Burun estetiği ameliyatında en küçük bir müdahalenin son derece belirgin sonuçlar doğurması nedeniyle rinoplasti ameliyatının mutlaka alanında uzman bir cerrah tarafından yapılması gerekir. Operasyonu gerçekleştirecek olan cerrahın uzmanlığı, bu alandaki deneyimi ve toplam operasyon sayısı rinoplasti fiyatlarını değiştirebilir. 

Rinoplasti Neden Yapılır ?

Rinoplastinin yapılma nedenlerinden ilki burunda bulunan doğumsal veya sonradan gelişmiş bir şekil bozukluğu nedeniyle nefes alıp vermeye dayalı problemlerin görülmesidir. Kişide solunum problemi yaratan şekil bozukluğu gözle görülür bir bozukluk olabileceği gibi, burnun iç kısmında yer alan ve dışarıdan fark edilemeyecek bir bozukluk da olabilir. İkinci neden ise kişinin burnunun görünümünden memnun olmaması ve daha farklı görünen bir buruna sahip olmak istemesidir.

Rinoplasti Kaç Yaşında Yapılır ?

Rinoplasti ameliyatında fonksiyonel nedenler söz konusu değilse ve sadece estetik kaygılar nedeni ile yapılmak isteniyorsa burun kıkırdağı gelişimini tamamlayana kadar beklenmesi tavsiye edilir. Kız çocuklarında bu gelişim 15 yaşında tamamlanırken erkeklerde ise daha uzun sürebilir. Eğer solunum problemleri varsa rinoplasti ameliyatı daha erken yaşlarda gerçekleştirilebilir. Burun estetiğinin yapılma yaşı, hastanın durumuna göre cerrahın muayenesi sırasında karar verilir.

Rinoplasti Nasıl Yapılır ?

Her hasta için ameliyat süreci farklılık gösterse de burun estetiği daha çok genel anestezi altında yapılan bir ameliyattır. Rinoplasti diğer adıyla burun estetiği ameliyatı açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde yapılır.

Açık rinoplasti; burun delikleri arasında kesinin yapıldığı ve deri kaldırılarak uygulanan bir ameliyattır. Çoğunlukla burundaki şekil bozukluğu fazla olan kişilere yapılır ve iyileşme süresi daha uzundur.

Kapalı rinoplasti; kesinin burun delikleri içerisinden yapıldığı rinoplasti ameliyatıdır. Genellikle daha küçük şekil bozukluğu olan kişilerde tercih edilir. Açık rinoplasti ameliyatına göre iyileşme süreci daha kısadır.

Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti ameliyatı sonrasında çoğunlukla ağrı oluşur ve bu nedenle anestezinin etkisinin geçmesi beklenmeden hastaya ağrı kesici uygulamaları yapılır. Ameliyatın sonunda doktorunuzun vermiş olduğu ilaçları aksatmadan kullanmanız gerekir. Ameliyattan sonrası 4-6 saatlik bir süre boyunca ayağa kalkmak önerilmez. İlk ayağa kalktığınızda hafif bir baş dönmesi yaşamanız normaldir. Bu nedenle rinoplasti ameliyatı sonrası bir yakınınızdan yardım almanızı öneririz. Rinoplasti ameliyatı sırasında ve sonrasında genizden kan sızıntısı gerçekleşmesi normaldir. Bu kan farkında olmadan yutulduğunda bulantıya neden olabilir. Ameliyattan 6 saat sonra mide bulantınız yoksa su içilebilir. Çorba ve ayran gibi sulu gıdalar yavaş yavaş tüketilmeye başlanabilir.

Barbie Burun Estetiği Nedir ?

Barbie burun estetiği isminden de anlaşılacağı gibi bebek burnu olarak ifade edilir. Kapalı ve açık bir şekilde gerçekleştirilen barbie burun estetiği son dönemlerde oldukça yaygınlaşan bir estetik uygulamadır. Özellikle 30 yaş altı kadınların tercih ettiği barbie burun estetiği ile burun estetiğinin arkasından kişinin burun ucu doğal görünüme kavuşturulur. Doğal sınırlar temel alınarak burun ucu yukarıya doğru kaldırılır.

Barbie burun estetiği ile gerçekleştirilen üç kısım; hafif kavisli, kalkık, minik görünüme sahiptir. Burunlarının hafif kavisli olmasını isteyen kişiler bu yöntemi tercih edebilir. Ancak barbie burun estetiğinde doktor kişinin yüz yapısını ele alır. Çünkü her kişinin yüz hatlarına uygun bir yöntem değildir. Bu noktada doktor öncelikle kişiyi muayene eder ve muayene sonunda kişinin yüzüne uygunsa bu yöntem uygulanabilir. Burun deliklerine uygun şekilde yapılan barbie burun estetiğinde, burun şekli doğrultusunda deliklerin açısı da ayarlanır. Kişinin yüz yapısına göre burnun üzerinde yer alan kavisin de ayarlanması gerekir.

Baby Burun Estetiği Kimlere Yakışır ?

Burun estetiğinin doğal duruyor olması en önemli kriterlerinden biridir. Birçok kadın kalkık görünen burun estetiği istese de herkeste bu estetik doğal durmayacaktır. Baby burun estetiği ağız yapısı ve yüz şekli gibi organların yapısına bağlı bazı kişilerde yanlış seçim olabilir. Aynı zamanda burun genişliğinin göz ile orantılı olması ve burun ucu yuvarlaklığının bununla orantılı olması baby nose burun estetiğinde önemlidir. Özellikle burun sırtı düz olan kişilere barbie burun estetiği çok yakışmaktadır. Bunun yanı sıra ince yüz yapısına sahip kişilere de oldukça yakışan bir estetik biçimidir.

Baby Burun Estetiği Hakkında Genel Bilgiler

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen baby (barbie) burun estetiği sadece estetik görünüm elde etmek için uygulanmaz. Baby burun estetiği ile kişi daha iyi nefes almaya başlar. Hastanın yüz şekli bu estetik ameliyatı için uygun mu diye dijital çizimle bakılır. Barbie burun estetiğinin hasta için uygun bir yöntem olup olmadığına doktor bu çizimle karar verir. Baby burun estetiği daha çok açık rinoplasti ile yapılır. Açık rinoplasti uygulanırken burun açılır ve kıkırdakla kemik yeniden düzenlenir. Daha sonra hedeflenen boyuta kadar küçültülür. Buruna istenilen şekil verildikten sonra dikim işlemi yapılır.

Baby burun estetiği ameliyatı yapılmadan önce mutlaka kişinin yüz hatları değerlendirilmelidir. Ayrıca burun delikleri burunun yeni şekline göre uygun  açı ile tasarlanır. Burun üzerinde istenilen kavis de yüz hattına göre ayarlanır. Baby burun estetiği yaklaşık 1 ayda düzelir. Ancak iyileşme süresi hastadan hastaya göre değişiklik gösterir. Ameliyat sonrasında şişme ve morarma olmaması için buz kompleksi uygulanmalıdır. Baby burun estetiği ile kişi şu avantajlara sahip olur;

  • Küçük burun,
  • Nefes almada iyileşme,
  • Burun köprüsünün şekli düzelir,
  • Yüz hatları hizalanarak güzelleşir,
  • Burun ucunun şekli estetik görünüm kazanır.

İstanbul Burun Estetiği Fiyatları 2023

Burun estetiğinde dünyanın merkezi konumunda olan İstanbul’da burun estetiği fiyatlarının güncel durumu merak edilmektedir. Burun estetiği fiyatları birçok faktöre göre değişmektedir. Bu nedenle İstanbul burun estetiği fiyatları hakkında net bir şey söylemek mümkün değildir. Burun estetiği fiyatları; operasyonu yapacak olan cerrahın tecrübesine ve operasyonun yapıldığı tıbbi merkeze göre değişmektedir. Eğer siz de burnunuzun görünümünden memnun değilseniz veya burnunuzda yapısal bir bozukluk olduğunu düşünüyorsanız, bizimle iletişime geçerek burun estetiği süreci ve fiyatları hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

DİĞER BLOG YAZILARI

Estetik uygulamalar ve güzellik konularında güncel haber ve blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

İstanbul'da Rinoplasti: Yurtdışından Gelen Hastalar için Kılavuz

İstanbul, tarihi güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle olduğu kadar, yüksek standartlardaki sağlık hizmetleriyle de dünya çapında bir çekim merkezidir.

TÜMÜNÜ OKU İstanbul'da Rinoplasti: Yurtdışından Gelen Hastalar için Kılavuz

Burun Estetiğinde Fiyat Karşılaştırılması

Burun estetiği fiyatlarının belirlenmesinde birçok faktör rol oynamaktadır. Öncelikle, farklı kliniklerin sunduğu hizmetler ve fiyatlarını karşılaştırmak önemlidir.

TÜMÜNÜ OKU Burun Estetiğinde Fiyat Karşılaştırılması

BİZE ULAŞIN

AA Clinic Telefon Numarası 0 532 359 83 66 AA Clinic Adres Yenibosna Merkez Mahallesi 1. Asena Sokak No:23 Karat 34 Residence D Blok Daire:39 AA Clinic Yol Tarifi YOL TARİFİ AL AA Clinic E-posta Adresi info@aaclinic.com.tr BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

AA Clinic Facebook AA Clinic Instagram AA Clinic Youtube

ÇALIŞMA SAATLERİ

HAFTA İÇİ 09:00-18:00
CUMARTESİ 09:00-16:00
PAZAR KAPALI
Adınız
Soyadınız
e-posta ADRESİNİZ
telefon numaranız
MESAJINIZ